+380673870816 +380673870816

Василь Берташ з подарунками завітав до дітей хворих на рак

В онкогематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні перебуває на лікуванні 24 пацієнта. Вони мають різні діагнози. Проте хвороба ще не привід відмовитися від свята. За кілька днів Святий Миколай роздаватиме подарунки. Сьогодні ж діткам хворим на рак, вісті від бородатого дідуся привіз голова Рівненської ОДА Василь Берташ. 

Згідно із статистичними показниками, у 2011 році на Рівненщині зареєстровано 31 випадок онкохвороб серед дітей. Цьогоріч від цієї страшної недуги померло троє. Минулого року із 22 діток померло шестеро.

Восьмирічний Діма вже півроку перебуває на лікуванні в онкогематологічному відділенні. Його діагноз – лімфогранулематоз та гепатит "Б" з важким перебігом. Хлопчик розповів, що вдома завжди допомагав батьку та був слухняним. Дмитрик сподівається, що Миколайчик його не омине стороною. 

Дмитро, пацієнт онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні:

- Я племінників доглядаю, щоб вони на двір не виходили, бо дуже холодно. Хочу на Миколая ноутбук. Буду на ньому в ігри грати, пісні слухати.

Найменшому пацієнту відділення ще немає і року, а найстаршим - 17. Сьогодні всі вони отримали подарунки до Дня Святого Миколая від керманича області. А у маленького Діми із Бущі, окрім подарованого настільного хокею, з’явилися ще й дорослі друзі, які будуть ним опікуватися.

Раїса Кутирьова, керівник літературно-драматичної частини Рівненського обласного академічного театру ляльок:

- Ми будемо звертатися до глядача, будемо самі як актори, щоб зібрати кошти для хворих діток. Будемо спілкуватися з лікарем, слідкувати за здоров’ям Діми. Хочеться, щоб інші організації захопилися таким спілкуванням.

Порівнюючи статистичні показники захворюваності та смертності серед дітей за останні роки, медики констатують, що лікування стає ефективнішим. Проте, є й інша сторона медалі.

Георгій Думановський, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні:

- Технологія лікування прогресивними темпами йде вперед і відповідно збільшується тривалість життя. Але, на жаль, для нас усіх дорожчає і лікування.

Дороговартісне лікування залишає батьків хворої дитини сам на сам з бідою. На Рівненщині доволі часто проходять різні акції зі збору коштів заради лікування онкохворих дітей. Приємно, що до цієї ініціативи долучаються і високопосадовці.

Сьогодні Василь Берташ привіз маленьким пацієнтам 35 подарунків загальною вартістю 4 тисячі гривень. Також голова облради Юрій Кічатий назбирав таку ж суму на придбання медикаментів. Очільник області закликав усіх небайдужих людей не стояти осторонь цієї проблеми, адже діти чужими не бувають.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Акція "Допомога онкохворим дітям" стартувала у  липні минулого року. Ми зібрали більше 430 тисяч гривень. Сьогодні кожна людина не має бути байдужою до такого горя. Я прошу всіх небайдужих людей долучитися до акції.

Окрім подарунків на дітлахів чекала вистава "Лелеченя", яку привезли до дитячої лікарні актори Рівненського обласного академічного театру ляльок. Адже позитивні емоції таким пацієнтам вкрай необхідні.

Схожі статті