+380673870816 +380673870816

Вади серед новонароджених привели американських науковців до Рівного

Науковці Сполучених Штатів Америки завітали на Рівненщину, щоб спільно із медиками нашого краю  розробити подальші кроки у профілактиці та боротьбі з фізичними вадами серед новонароджених.
     Американські медики зацікавилися нашим краєм неспроста, адже Рівненщина знаходиться між двома атомними електростанціями. Така міжнародна співпраця триває більше десяти років. Розробці  плану подальших дій, передувала копітка робота зі збору інформації про вроджену патологію. Тепер, як зазначають науковці, можна переходити до наступного етапу.
     За статистикою 5% вагітних жінок вживають спиртне у значних дозах, що призводить до алкогольного синдрому у новонароджених. Дефіцит вітамінів, зокрема фолієвої кислоти, теж погано відображається на дітях. Недостатня кількість кислоти, на думку науковців, спричинена хронічним впливом низьких доз радіації. А останні події у світі, розширили це  питання до глобального масштабу.
     За два дні перебування на Рівненщині американські медики планують зустрітися з представниками Національного університету водного господарства та природокористування аби поспілкуватися на тему екології нашого краю, відвідати краєзнавчий музей, а в будинку дитини оглянути малюків з підозрою на ураження алкогольним синдромом.


110415_Ditu_CHAES sferadesigner

Схожі статті