+380673870816 +380673870816

В Україні утилізують запаси компонентів рідкого ракетного палива

На Харківщині відновлено реалізацію додаткової угоди проекту Україна-ОБСЄ щодо утилізації запасів компонентів рідкого ракетного палива типу меланж. Днями до Складу ракетного пального Сухопутних військ ЗС України, що розташований у селищі Шевченкове Харківської області, прибули 14 спеціалізованих залізничних цистерн. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.
    2 квітня завершилися заходи щодо завантаження близько 770 тонн компонентів ракетного палива меланж у спеціальні залізничні цистерни для подальшої їх відправки на підприємства Російської Федерації на утилізацію.
    Загалом у квітні-травні зі сховищ цієї військової частини на утилізацію направлять понад 2 тисячі тонн небезпечної речовини. Вивезення планується здійснити трьома партіями залізничним транспортом. На проведення комплексу відповідних заходів країнами-донорами виділено понад 2,2 мільйона євро. На даний час між Україною та Росією завершується погодження необхідних документів про перетину державного кордону.
    Наступні відправки меланжу заплановано на першу та останню декади травня 2012 року відповідно. Таким чином, до проведення фінальної частини Євро-2012 Слобожанщина позбавиться 2 тисяч тонн меланжу, що становить 42 % від усіх запасів небезпечної речовини на цьому військовому об’єкті. Повністю ж допомогти з ліквідацією меланжу на Харківщині європейські партнери обіцяють до кінця поточного року за рахунок нових фінансових надходжень.
    Станом на 2 квітня 2012 року на Складі ракетного пального Сухопутних військ ЗС України, що у селищі Шевченкове Харківської області, зберігається понад 4,8 тисяч тонн меланжу.

Схожі статті