+380673870816 +380673870816

В Україні стартує Національний Кубок шкільного футболу Євро-2012

20 березня 2012 року в усіх регіонах України офіційно стартує І етап Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012. У цей день відбудеться оголошення учасників змагань та проведення жеребкування І етапу Кубку. Районні турніри розпочнуться у суботу – 24 березня, а завершаться – 1 квітня. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
    Національний Кубок шкільного футболу Євро-2012 проводитиметься за олімпійською системою. Участь у першому етапі змагань братимуть команди загальноосвітніх навчальних закладів, які мають в своєму складі школи ІІІ ступеня, на добровільних засадах. Футбольні матчі першого етапу проводяться на відкритих футбольних полях. Тривалість гри: два тайми по 30 хвилин з перервою 15 хв. Арбітраж матчів здійснюватимуть вчителі фізичної культури, громадські активісти, у тому числі старшокласники, які пройшли навчання на семінарах футбольних арбітрів.
     Команди-учасниці Кубку району (міста) нагороджуватимуться грамотами та дипломами. Команда-переможець здобуде право представляти район (місто) на ІІ етапі Кубка. Наймасовіший в історії України футбольний турнір серед учнів середніх навчальних закладів проводитиметься вперше і приурочений фінальному турніру чемпіонату Європи-2012. Передбачається, що участь у заході візьме понад 300 тисяч школярів, які зможуть відчути себе безпосередніми учасниками чемпіонату Європи. Вирішальний матч турніру пройде на НСК «Олімпійський» − арені майбутнього фіналу Євро-2012.

Схожі статті