+380673870816 +380673870816

В Україні планують створити робочу групу з питань нелегальних автомобільних перевезень

Напрацюванням низки рішень, що сприятиме легалізації роботи автоперевізників, займеться спеціальна робоча група. Створити її було під час круглого столу на тему: "Проблема нелегальних перевезень на пасажирському транспорті в Україні" під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.
    Робоча група працюватиме, у першу чергу, над проблемою переведення нелегальних перевізників у законодавче поле, зокрема, напрацьовуватиме необхідні законодавчі акти, що регулюватимуть сегмент пасажирських автоперевезень і унеможливлять роботу на ринку нелегалів. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.
    Борис Колесніков підкреслив, що держава всіляко сприятиме підтримці тих автоперевізників, які матимуть бажання працювати в легальному полі та рухомий склад яких відповідає нормативним вимогам щодо перевезень пасажирів. Для цього Міністерство інфраструктури України надасть повну методичну підтримку місцевим органам влади щодо легалізації автоперевезень: це будуть роз’яснення для перевізників, що їм потрібно зробити, аби перейти в правове поле роботи, які переваги вони отримають тощо. Свої перші напрацювання робоча група має представити до 15 березня.

Схожі статті