+380673870816 +380673870816

В РДГУ новоспечені студенти відсвяткували День знань

Урочистості з нагоди 1 вересня пройшли у Рівненському державному гуманітарному університеті. Уже традиційно біля пам’ятника Першій вчительці ректорат вишу, перші особи міста та області вітали абітурієнтів із початком навчального року. 

Для Марії Адамчук вступ на навчання до РДГУ став важливим кроком. Вона дуже хвилювалася, адже до останнього дня не була впевнена, що її зарахують. Проте першого вересня усі негативні емоції вона лишила позаду та з легкістю відкриває нову сторінку свого життя. Дівчина розповіла, що відтепер стала на крок ближче до здійснення своїх мрій. 

Марія Адамчук, студентка 1 курсу РДГУ:

я із самого дитинства мріяла вступити на факультет історії. Моя мрія здійснилася. Я люблю дітей і думаю, стану їм хорошою вчителькою та дам добрі знання.

Таких першокурсників як Марія, сьогодні під стінами Рівненського державного гуманітарного університету зібралося понад дві тисячі. Усі вони, в певній мірі щасливчики, адже цьогоріч виш став одним із найбільш конкурсних в Україні. Загалом до вступу подали близько 10 тисяч заяв.

Руслан Постоловський, ректор РДГУ:

вступна кампанія цього року показала, що РДГУ є флагманом вищої освіти. До нашого університету подали багато заяв, майже 10 тисяч.

Для РДГУ цьогоріч збільшено держзамовлення. І навіть демографічна криза, яку так всі боялися, не стала на заваді навчанню.

Руслан Постоловський, ректор РДГУ:

нам віддали додаткові державні місця. Коли ж була нарада в голови ОДА і казали, що буде недобір, я запевнив, що тільки не у нашому університеті.

На урочистості до РДГУ завітали представники управління освіти та голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий. Вони побажали першокурсникам щасливого студентського життя та успіхів як у навчанні, так і у вибраній професії.


110901_RDGY sferadesigner

Схожі статті