+380673870816 +380673870816

В Острозькому районі планують вирощувати нову породу кролів

Завезену з Австрії нову лінію породи кролів Рекс, шкури яких за ціною та якістю прирівнюють до шкур шиншил, ймовірно вирощуватимуть в Острозькому районі. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     У своїх пропозиціях інвестор озвучив намір створити на Рівненщині до десятка ферм-комплексів на території районів з добре розвиненою кормовою базою. Інвестор зацікавлений використовувати місцеву сировину, трудові ресурси, будівлі, ферми чи інші приміщення. За словами Володимира Карабанова, кожна ферма-комплекс включатиме в себе племінне господарство на 500 чи більше кролесамок, комбікормовий цех, сертифіковану бійню, вакуумну упаковку, холодильно-морозильні камери, цех з вичинки та фарбування хутра, а також швейно-скорняжний цех з пошиття готових виробів з хутра. 
     Один такий комплекс здатний протягом року виробити від 50 тон дієтичного м’яса і понад 30 тисяч шкур. Як варіант, інвестор готовий запропонувати селянам, які мають відповідні приміщення, створити у своїх господарствах міні-ферми, уклавши при цьому договори про закупівлю вирощеної продукції. 
     Економічний ефект від такого проекту, на переконання інвестора, полягає в тому, що не вкладаючи кошти в капітальне будівництво, протягом 6-8 місяців регіон отримає сотні тонн м’яса та іншої сільгосппродукції, а в районах будуть створені нові робочі місця.
     Компанія-інвестор також готова прийняти пайову участь у створенні спільного ТОВ на умовах 50% загальної вартості проекту. Водночас, в ході обговорення домовилися про можливість розташування першої експериментальної ферми на території Острозького району.

Схожі статті