+380673870816 +380673870816

В Острозькій академії відбулася дев’ята Всеукраїнська олімпіада юних знавців Біблії (ВІДЕО)

Вони дивують своїми знаннями Божого слова та впевненістю в тому, що любов врятує світ. В Острозькій академії відбулася дев’ята Всеукраїнська олімпіада юних знавців Біблії, присвячена 440 річниці створення найдревнішого східноєвропейського вишу. Участь у най взяли близько 70 учасників із 13 областей держави. 

Із своїм покликанням у житті Андрій вже остаточно визначився. Розповідає, що хоче бути священиком, тому вже вчиться в дяківській академії. Місія – нелегка, але саме до неї найбільший поклик відчуває хлопець. На олімпіаду юних знавців Біблії він приїздить вже вдруге, аби збагатити свій духовний світ та пізнати більше.

Андрій Жук, учасник олімпіади:

- В цій академії всі учасника, зокрема і я, дізнаємося багато чого нового для себе. Вдосконалюємо те, що знаємо, вчимося жити, десь глибше в своєму серці можемо пізнати ту істину, правду і любов, якою є Христос. Вчимося з його прикладів, беремо наслідування до своєї уваги, до свого серця і розуміємо, що таке є наше життя і як потрібно його прожити.

Українська молодь читає та знає Святе Письмо. Це вона вкотре доводить на Всеукраїнській олімпіаді юних знавців Біблії. В Острозькій академії конкурс проходить у три етапи для того, щоб охопити якомога більше учасників у всіх вікових категоріях. Цього разу свої знання демонстрували учні старших класів та студенти. Відповідно вони складали тести, а також виконували спеціально підготовлені завдання практичного спрямування. В академії розповідають, тут давно вболівають не лише за фахову підготовку, а й виховання кращих духовних та моральних якостей в молодих людей.

Ігор Пасічник, ректор НаУ «Острозька академія»:

- Українська нація, як і сама держава, дуже болісно відроджується. І це відродження відбувається у падінні моралі. Ми за цим спостерігаємо, особливо це проявляється в корупції, яка з’їдає державу. Але я казав, що всі держави пройшли через цей етап і Україна по ньому проходить досить швидко. І на зміну людям, які вражені цією бацилою, мають прийти інші люди. І ці, інші люди, мають бути носіями високої християнської моралі.  І ми зараз говоримо, чому так багато їдуть в Острозьку академію?  Бо в академії не агітують за ту чи іншу конфесію. В Острозькій академії говорять про високу християнську мораль, про високі моральні цінності.  

Подібні заходи академія проводить вже 9 років поспіль. Тут не просто популяризують духовне виховання, а й намагаються сприяти впровадженню  відповідних дисциплін у всіх навчальних закладах.

Василь Жуковський, організатор олімпіади «Юні знавці Біблії», настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького:

- Завдяки нашим олімпіадам і зусиллям інших людей, закладів сьогодні основи християнської етики викладаються в 5620 школах і більше півмільйона дітей вивчають ці дисципліни. Підготовлено більше 8 тисяч вчителів. Наша армія росте і християнські цінності все глибше проникають в українській грунт.

Як змінюють уроки християнської етики дітей, за цим ретельно спостерігають викладачі цих дисциплін. Переконані, що ці предмети є життєво важливими для школярів.

Микола Мичак, вчитель основ християнської етики:

- Те, що діти змінюються, дізнаючись про слово Боже, про християнські чесноти, то це однозначно. Наводжу такий приклад. Одного випуску, а в нас їх було 8, одна дівчинка сказала, якби не християнська етика,я  б не була така. І це була найбільша моя оцінка моєї праці, коли ця дівчинка це сказала.

Чому вчить Святе Письмо із натхненням розповідає і учасниця олімпіади Софія Загребельна, яка вже 8 рік поспіль бере участь у конкурсі.

Софія Загребельна, учасниця олімпіади:

- Не знаючи Святого Письма ми не можемо йти вперед в майбутнє. Тому варто досліджувати Святе Письмо, варто проповідувати слово Боже серед молоді, оскільки ми є майбутнє нації, від нас залежатиме доля нашої країни. 

Олімпіада «Юні знавці Біблії» триватиме у кілька етапів. 13 травня до академії з’їдуться учні 5-8 класів, а на початку червня  у знанні Святого Письма змагатимуться наймолодші учасники - дошкільнята та школярі початкових класів. 

Схожі статті