+380673870816 +380673870816

В Острозі пройшов Міжнародний пленер художників

Вже п’ятий рік поспіль Острозька академія приймає гостей зі всієї України та з-за кордону. Цього літа плеяда художників за традицією зібралася в університеті на Міжнародний пленер "Перлини Рівненщини", метою якого є відтворення навколишніх краєвидів області. Про це повідомила прес-служба Острозької академії.
     Цьогоріч у пленері взяло участь 11 художників, серед яких як постійні учасники — Тетяна Лукашевич, Віктор Гвоздинський, Василь Красьоха, так і художники, які відвідали Острог вперше. Протягом 10 днів митці побували в історичних місцях Рівненщини: Острозі, Дермані, Межиричі та Пересопниці.
     Результатом праці художників стала попленерова виставка, що відкрилася в підземній художній галереї Острозької академії. Всі зали галереї заповнили яскраві неординарні полотна. Присутні на виставці відмітили, що цьогорічний пленер став цікавим і результативним. Частину своїх робіт учасники пленеру подарували Острозькій академії, нещодавно створеному музею у Пересопниці та Рівненському обласному краєзнавчому музею.

Схожі статті