+380673870816 +380673870816

В одному із вишів Рівного школярі голосуватимуть за мир

Цьогорічними учасниками учнівських громадських читань стануть 250 школярів Рівненщини, сусідніх областей та Білорусі, чиї твори складуть нову збірку. Про це повідомила прес-служба МЕГУ.
    Учнівські громадські читання "Я голосую за мир!" — це добра традиція, яку в 1997 році започаткував засновник університету, доктор педагогічних наук, професор, академік Степан Якимович Дем’янчук. Він був ініціатором руху "Педагоги за мир та взаєморозуміння", створив свою наукову школу з проблем педагогіки миру, а розроблену ним систему виховання учнівської та студентської молоді на ідеях миру успішно впроваджують його вихованці, викладачі нашого університету. 
    Метою учнівських громадських читань є активізація миротворчого руху серед дітей і молоді, об'єднати зусилля учнів, батьків і педагогів у боротьбі за щасливе майбутнє без воєн і бід. Якщо у 1997 році кількість учасників склала 20 учнів із шкіл міста Рівне, то вже в 2003-му їх кількість збільшилась у десять разів — учні не лише з міста Рівне і Рівненської області, а й з Житомирської, Львівської, Закарпатської, Хмельницької областей. Поступово учнівські громадські читання набувають статусу Всеукраїнських. А у минулому році в них брали участь учні з Білорусі. 
    Цьогоріч Міжнародні учнівські громадські читання відбудуться 26 квітня, у них візьмуть участь 250 учнів усіх вікових груп Рівненської, Житомирської, Волинської, Хмельницької областей та Білорусі.

Схожі статті