+380673870816 +380673870816

В НУВГП відбулася посвята першокурсників у студенти

 

Вже в 53 Національний університет водного господарства та природокористування провів посвяту першокурсників у студенти. Церемонія пройшла у парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.  

Як пригадують першопрохідці, у 1959 році на посвяті у студентство стояло близько трьохсот людей. Сьогодні Національний університет водного господарства та природокористування об’єднав майже дві тисячі студентів-першокурсників. А це сімсот сорок сім осіб бюджетної форми навчання, чотириста контрактної та понад шість сотень студентів-заочників.

Збільшилася кількість абітурієнтів, що вступають до вишу після технікуму. Для юнаків та дівчат з інших міст та сіл приємною стала новина, що університет на 100% забезпечив гуртожитками немісцевих студентів. Окрім того, виш і досі тримає статус кращого у сфері працевлаштування.

Василь Гурин, ректор НУВГП:

студенти вибрали нас у цій конкурентній боротьбі, бо ми забезпечуємо їхнє працевлаштування. Ми знову стали переможцями за програмою, яка передбачає працевлаштування на 94 – 96 %, до речі, мова йде про реальне працевлаштування за фахом.

Європейські стандарти освіти, кредитно-модульна система та міжнародні напрацювання з університетами Європи – ось чим пишається нині водний університет.

Анатолій Яцик закінчив виш 38 років тому. Тепер очолює кафедру, яку сам і започаткував.

Анатолій Яцик, академік УААН:

я створив в університеті кафедру водогосподарської екології, гідрології та природокористування, якої більше ніде нема. Як результат - керівники виробництв частенько дзвонять і дякують за професійні кадри.

На здібних студентів чекає вдале працевлаштування в усіх куточках України, - запевняють роботодавці. Цьогоріч, більше 90 відсотків випускників знайшли своє робоче місце, переважно завдяки спеціальним направленням від вишу.

Михайло Яцюк, перший заступник голови Державного агентства водних ресурсів України:

цей принцип направлення на навчання дає можливість нам забезпечувати професійними кадрами у всіх куточках України наші галузеві колективи. Нас в галузі працює понад 33 тисячі працівників, з них 10 тисяч інженерно-технічні. Тобто у нас дуже велика потреба у кваліфікованих кадрах.

Софія Собчук цьогоріч вдало пройшла зовнішнє незалежне оцінювання та стала студенткою Національного університету водного господарства та природокористування. Тепер здобуватиме знання на факультеті економіки та підприємництва на державній формі навчання. Дівчина розповіла, що не уявляє своє життя без математики.

Софія Собчук, студентка НУВГП:

вирішила вступити до цього університету, бо чула про його хорошу викладацьку кафедру. Взагалі, тут дають хороші знання. Звідси справді можна вийти кваліфікованим спеціалістом.

Під час урочистої частини святкування ветеран університету, завідувач кафедри водогосподарської екології Степан Вознюк передав молоді символічний ключ до знань, який і відкриє двері у світ нового та досі незвіданого.

 


110830_Vodnik2 sferadesigner

Схожі статті