+380673870816 +380673870816

В НУВГП пройшов традиційний День відкритих дверей

Традиційний День відкритих дверей цими вихідними пройшов у Національному університеті водного господарства та природокористування. Цей навчальний заклад має 9 факультетів, центр довузівської підготовки, навчально-консультаційні центри, інститут післядипломної роботи, центри дистаційної освіти, міжнародних та регіональних зв'язків.  

Кількість людей бажаючих навчатися у Національному університеті водного господарства та природокористування з кожним роком невпинно зростає. Насамперед, це обумовлено вдалим працевлаштуванням випускників вишу.

Василь Гурин, ректор НУВГП:

- Ми гордимося тим, насамперед, що наші випускники матимуть роботу, якщо ви прийдете до нас, то ми подбаємо про ваше майбутнє, адже наших випускників щорічно працевлаштовується 94-96 % від випуску.

Хоча дані про конкурс на одне місце у "воднику" остаточно стануть відомі лише із початком вступної кампанії, втім вже зараз можна зробити сміливе припущення, що бажаючих буде чимало.

Руслан Макаренко, відповідальний секретар приймальної комісії НУВГП:

- Ми маємо понад 747-800 місць державного замовлення на дену форму навчання і близько 125-137 на заочну форму навчання. Ми щорічно заповнюємо в повному обсязі державне замовлення і близько 300-500 студентів набираємо на дену форму і 500-700 на заочну форму навчання.

Окрім того, на базі університету існує центр довузівської підготовки, працівники якого готують абітурієнтів до зовнішнього незалежного оцінювання знань. Проходження цих курсів для майбутніх студентів відкриває певні перспективи.

Микола Бялик, директор центру довузівської підготовки НУВГП:

- Абітурієнти, які будуть поступати до нашого університету і закінчили ці курси, за результатам атестації зможуть отримати до 20 додаткових балів при вступі на інженерно-технічні та природничі спеціальності університету.

Плідними є напрацювання університету і на міжнародній освітянській ниві, адже НУВГП співпрацює із багатьма закордонними вишами. Це дає можливість студентам проходити виробничі практики у різних країнах світу.

Василь Турченюк, декан факультету водного господарства:

- Наші студенти їздять для проходження виробничої практики. Студенти мають можливість познайомитися із водогосподарськими об'єктами Франції, порівняти як налагоджені ці питання в Україні.

Відповідає сучасним вимогам і матеріально технічна база університету: аудиторії та лабораторії обладнані сучасними технічними засобами навчання, комп’ютерною технікою. Студенти працюють у локальних комп’ютерних мережах та всесвітній мережі Internet. Випускники усіх факультетів НУВГП є затребуваними не тільки в Україні, а й за кордоном. Вони можуть гідно захищати добру славу свого навчального закладу та розвивати науку і сучасні технології у нашій країні.

Анатолій Власюк, декан прикладної математики та комп'ютерно-інтегрованих систем НУВГП:

- Україна потребує 30 тисяч фахівців з ІТ-технологій, якраз наші спеціалісти займуть свою нішу у цій сфері.

Окрім того, існує в університеті на спеціальності загальна екологія спеціалізація водогосподарської екології та природокористування, яка має свою окрему специфіку.

Юрій Кушнірук, доцент кафедри водогосподарської екології, гідрології та природокористування НУВГП:

- Спеціалізація водогосподарська екологія та природокористування має на меті навчити студентів охороні водних ресурсів, їх раціональному та збалансованому використанню. Це особливо важливо для нашої країни, яка має недостатню кількість якісної питної води.

Втім, хто краще може презентувати навчальний заклад та окремі факультети, як не його студенти. Саме їхня думка є авторитетною та важливою для абітурієнтів. Спудеї з теплотою та із гордістю розповіли про свій виш.

Кожен із цих студентів представляє не просто свій факультет, а частинку великої та легендарної родини, ім’я якій Національний університет водного господарства та природокористування.

Навчаючись в НУВГП студенти мають широкі можливості для занять громадською та науково-дослідною роботою, спортом, художньою самодіяльністю. Серед них чимало переможців і призерів всеукраїнських і міжнародних олімпіад.

Схожі статті