+380673870816 +380673870816

В МОЗ триває активна робота щодо забезпечення регіонів вакцинами

У зв’язку з нагальною потребою закладів охорони здоров’я України у імунобіологічних препаратах Комітетом з конкурсних торгів Міністерства охорони здоров’я України було прийнято рішення розпочати відкриті торги за скороченою процедурою на закупівлю імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
    Відповідно до Закону України "Про здійснення державних закупівель" МОЗ України було опубліковано та оприлюднене оголошення про проведення відкритих торгів на закупівлю імунобіологічних препаратів за бюджетні кошти. Згідно з цим оголошенням, розкриття пропозицій відбудеться 11 квітня 2012 року. Також задля оперативного забезпечення регіонів вакцинами, МОЗ України (відповідно до ст. 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель") пролонговано договори в обсязі, що не перевищує 20% від суми договорів, укладених у 2011 році на закупівлю вакцин, а саме: вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи мультидозна– 165 459доз; вакцина для профілактики сказу – 1200 доз; вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюка ацелюлярна очищена інактивована– 130 000 доз; комбінована вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюка (ацелюлярний компонент), поліомієліту та захворювань спричинених Haemophilus inflenzae типу b– 177 464 доз.  
    З огляду на недостатнє забезпечення імунобіологічними препаратами у минулі роки - не більш ніж 60% від потреби – накопичився прошарок невакцинованих дітей, тому імунобіологічні препарати, закуплені у 2011 році, використовуються більш інтенсивно. Нагадуємо, що за рахунок економії при проведенні закупівель та виділених урядом додаткових коштів в 2011 році вдалось закупити майже 100% від річної потреби вакцин за основними позиціями.

Схожі статті