+380673870816 +380673870816

В Луцьку науковці чотирьох країн Європи обговорюють події Другої світової війни на території Волині

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук відкрив Міжнародну науково-практична конференцію, яка відбувається згідно доручення Президента України Віктора Януковича та присвячена подіям Другої Світової війни на території Волині. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    У Волинському національному університеті ім. Лесі Українки науковий захід зібрав 172 науковців-істориків з тридцяти міст України, Росії, Білорусі та Польщі.
    Влітку 2011 року під час зустрічі Президентів Республіки Польща Броніслава Коморовського та України Віктора Януковича було досягнуто домовленості про продовження діалогу між українськими і польськими науковцями щодо подій 1942 – 1944 років. Вони є трагічними для обох народів і час від часу кидають тінь недовіри на сучасні українсько-польські взаємини. Цим темам присвячено роботу чотирьох із дев’яти секцій конференції: "Україна і Польща напередодні Другої Світової війни", "Українсько-польський міжнаціональний конфлікт у роки Другої Світової війни: причини, перебіг, наслідки та уроки", "Переселенські процеси в роки Другої Світової війни і перші повоєнні роки" та "Наслідки Другої Світової війни і становлення української та польської державності".
    Науковці мають можливість відкрито і вільно обговорювати суперечливу історичну спадщину, що допоможе позбутися "важкої пам’яті", досягти цілковитого порозуміння між народами, зміцнити стратегічне співробітництво і разом будувати об’єднану Європу. Результатом конференції стане збірник наукових досліджень.

Схожі статті