+380673870816 +380673870816

Усі об'єкти, які будуються, перевіряються на доступність для людей з обмеженими фізичними можливостями

Міністерство інфраструктури України враховує пропозиції та зауваження громадських організацій інвалідів під час створення умов безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до транспортних об’єктів та інфраструктури. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.
    Наразі Мінінфраструктури працює над Програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої інфраструктури та поштового зв’язку, які належать до сфери управління Мінінфраструктури на 2012-2016 роки відповідно до проекту Державної програми "Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року", розробленої Урядом.
    Також на залізничних вокзалах, в аеропортах, на автостанціях постійно надається практична допомога громадянам з обмеженими фізичними можливостями. Залізничники придбали 19 вагонів зі спеціально обладнаними купе. У новопридбаних поїздах корейського та чеського виробництва вагони теж обладнані місцями для перевезення маломобільних пасажирів. На вокзалах, у поїздах, в аеропортах розміщено відповідні таблички, що інформують про спеціально облаштовані місця для інвалідів. тощо. На вокзалах та в аеропортах створені групи працівників, які допомагають особам з обмеженими фізичними можливостями. Під час виконання будівельних та ремонтних робіт на об’єктах транспорту та поштового зв’язку враховуються вимоги будівельних норм і стандартів для забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів громадського призначення.

Схожі статті