+380673870816 +380673870816

Усі бажаючі можуть відвідати Рівненську АЕС за допомогою віртуальної екскурсії

Інтерес до атомної енергетики не зменшується і охочих побувати на атомній станції завжди велика кількість. Процедура проходу на атомку із зрозумілих причин (АЕС - стратегічний об’єкт) непроста і тому бажання відвідати АЕС для багатьох залишається нереалізованим.
    Однак сучасні технології роблять можливим віртуальну екскурсію на атомну електростанцію. В кінці минулого року РАЕС відвідала група IT-дизайнерів однієї зі столичних фірм, перед якою профільна дирекція НАЕК "Енергоатом" поставила завдання змоделювати технологічні приміщення та обладнання головного корпусу енергоблоку-мільйонника. Про це повідомила прес-служба Рівненської АЕС.
    Фахівцями було здійснено фотороботи в турбінному та реакторному відділеннях блоку № 3 Рівненської АЕС. Саме перший мільйонник став прототипом майбутньої віртуальної екскурсії на типовий енергоблок АЕС. Уже презентовано бета-версію віртуальної екскурсії. До кінця березня очікується, що перші віртуальні екскурсанти зможуть ознайомитися з роботою атомної станції за допомогою спеціальної комп'ютерної програми.

Схожі статті