+380673870816 +380673870816

Уряд подовжив до 2014 року заборону на придбання дорогих автомобілів для чиновників

Уряд продовжує дотримуватися політики жорсткого обмеження витрат на утримання апарату державного управління. Зокрема, економії бюджетних коштів завдяки відмові від придбання дорогих автомобілів, обладнання. 5 березня Кабінет Міністрів продовжив до 2014 року дію Урядової постанови про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, яка забороняє купівлю дорогих машин для чиновників. Це стосується як міністерств та відомств, так і інших державних установ. Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
    Також встановлено обмеження на придбання інших товарів, зокрема меблів, ноутбуків, мобільних телефонів, проведення ремонтів кабінетів за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету. Словом, всі витрати з державної казни будуть жорстко контролюватися. Будь-які спроби посадовців порушити "правило жорсткої економії" будуть припинятися, а винні - притягатися до відповідальності.
    Нагадаємо, що останнім часом кілька спроб чиновників покататися на дорогих авто не лише були припинені, а й за свою тягу до розкоші любителі жити на широку ногу за казенний кошт поплатилися посадами. Так, у листопаді звільнено з роботи керівника Харківського державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 Есхар", який збирався купити автомобіль BMW X5, у грудні 2011 року за купівлю дорогого автомобіля звільнено начальника одного з управлінь Донецької міськради, у лютому 2012 року – директора та головного бухгалтера лісництва ДП "Клесівське лісове господарство" на Рівненщині.

Схожі статті