+380673870816 +380673870816

Уряд має намір збільшити видобуток нафти за рахунок розробки площі Суботіна на шельфі Чорного моря та родовищ у Єгипті

Уряд працює над збільшенням обсягів власного видобутку нафти, в першу чергу, за рахунок розробки нафтової площі Суботіна на українському шельфі Чорного моря та родовищ у Єгипті, де НАК «Нафтогаз України» працює на умовах концесії. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
    Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій. Адже Україна виробляє 4 мільйони тонн нафти, а потребує 15 мільйонів тонн. Тому завдання будь-якого уряду – збільшити власний видобуток. Нагадаємо, 7 лютого 2012 року відбулося підписання двох Концесійних угод між Арабською Республікою Єгипет (АРЄ), ДП "ЗАКОРДОННАФТОГАЗ" НАК "Нафтогаз України" та державною холдинговою нафтовою компанією "Гануб Ель-Ваді" на проведення розвідки, розробки та експлуатації родовищ нафти і газу на територіях "Ваді Ель-Махаріс" та "Ваді Ель-Махаріс Південь" у Східній пустелі Єгипту.
    Видобувні ресурси нафти блоків WADI EL MAHAREETH та SOUTH WADI EL MAHAREETH, за оцінкою ДП "Науканафтогаз", підтвердженою висновком Державної комісії України по запасах, складають не менше 244,42 мільйонів тонн і 119,4 мільйонів тонн відповідно, що перевищує ресурсну базу суходолу України в 4,5 раза.

Схожі статті