+380673870816 +380673870816

Укрзалізниця оновлює парк вантажних вагонів

З початку 2012 року Укрзалізниця почала системно вирішувати проблему оновлення парку вантажного рухомого складу, зокрема найбільш дефіцитних - піввагонів. Про це повідомив заступник начальника Головного управління вагонного господарства Укрзалізниці Таірзан Ракіпов. Він зауважив, що через нестачу рухомого складу практично вичерпано технічні можливості залізниць у збільшенні перевезень. Зокрема, середньодобовий дефіцит піввагонів у 2011 році становив 6–8 тисяч одиниць. 
    Щоб вирішити ситуацію з оновленням рухомого складу та збільшенням парку вантажних вагонів залізничники реалізують довготривалі програми з придбання рухомого складу та розробляють нові логістичні схеми управління парком вагонів. Про це повідомила Прес-служба Укрзалізниці.
    Він також зауважив, що Укрзалізниця має зберегти свої конкурентні переваги на ринку вантажних перевезень не через демпінг цін, а шляхом своєчасних, якісних перевезень за адекватною вартістю – для цього створено Український транспортно–логістичний центр.
     З початку року залізниці почали отримувати новий рухомий склад. Зокрема 12 лютого 2012 року Донецька залізниця приймала 50 нових піввагонів, які виготовлені ВАТ "Крюківський вагоноремонтний завод". У лютому Донецька залізниця отримає ще 130 піввагонів вітчизняного виробника. Закупівля здійснюється за рахунок кредитних коштів, наданих Європейським банком реконструкції та розвитку. Окрім того у 2012 році Укрзалізницею, відповідно до програми оновлення парку вантажних вагонів, заплановано проведення конкурсних торгів на придбання 1450 піввагонів.

Схожі статті