+380673870816 +380673870816

Укрзалізниця обладнає 1100 електровозів пристроями систем супутникової навігації

Упродовж квітня-червня цього року Укрзалізниця обладнає 1100 вантажних електровозів пристроями систем супутникової навігації. Таке рішення прийняте за результатами наради при генеральному директору про підсумки випробувань обладнання систем супутникової навігації, яким для тестування було обладнано 18 вантажних локомотивів. Про це повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.
    Передача інформації буде здійснюватись за допомогою технології GPRS через канали операторів мобільного зв’язку. Випробування обладнання систем супутникової навігації здійснювалося з 25 лютого по 10 березня на дільницях колії Одеської, Південно-Західної та Південної залізниць. В ході випробування було встановлено, що обладнання систем супутникової навігації забезпечує передачу інформації про місце знаходження локомотивів у режимі реального часу, що дає можливість контролювати використання тягового рухомого складу. Також використання систем супутникової навігації сприятиме зменшенню витрат за рахунок раціонального використання рухомого складу. 
    Як повідомив генеральний директор Укрзалізниці, одночасно проводитиметься робота щодо створення електронної схеми об’єктів інфраструктури залізниць України. У сукупності із використанням на локомотивах обладнання систем супутникової навігації це сприятиме автоматизації управління перевізним процесом.

Схожі статті