+380673870816 +380673870816

Україні потрібна ефективна стратегія захисту прав дитини

Міністерство соціальної політики України спільно з громадськими об’єднаннями України та Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (UNICEF) розробило Національну стратегію захисту прав дітей і підтримки сім`ї. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.
    Розроблена Стратегія, зокрема, передбачає розвиток соціальних послуг для сім’ї та дітей на рівні громади, оскільки на місцях краще знають проблеми та потреби конкретної сім’ї. Серед завдань, які стоять сьогодні - розробка системи підтримки дітей після виходу їх з інтернатних закладів, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Ці діти потребують особливої уваги та соціального супроводу, адже багато з них не мають ані житла, ані професії. 
     Найближчим часом будуть розроблені і впроваджені стандарти надання соціальних послуг сім'ям з дітьми, що зробить можливим залучення в цю сферу приватних організацій. Такий підхід значно підвищить якість надання соціальних послуг та сприятиме громадському контролю у цій сфері.

Схожі статті