+380673870816 +380673870816

Україна здатна повністю забезпечити себе газом власного видобутку

Україна має потенціал для повного забезпечення себе природним газом у разі послідовного впровадження енергетичної політики, спрямованої на залучення приватних інвестицій у нафтогазовий сектор та реалізації власної ресурсної бази. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
     Такий висновок під час міжнародної конференції "Природний газ та енергетичне майбутнє України" озвучив Даніел Єргін, керівник компанії IHS CERA, що на прохання Міністерства енергетики та вугільної промисловості України здійснила дослідницьку та консультативно-аналітичну програму для оцінки проблем та можливостей газового сектору України.
     За словами експерта, наявні геологічні ресурси України дозволяють видобувати значно більші обсяги природного газу ніж зараз, а у поєднанні із запровадженням ефективних заходів у сфері регулювання попиту Україна зможе досягти газової незалежності. 
     Як повідомив експерт, зараз в Україні видобувається 20 млрд. кубометрів газу, але вже за 10-15 років обсяг видобування може збільшитися до 60 або навіть 70 млрд. кубометрів на рік. І це покриє весь попит газу.

Схожі статті