+380673870816 +380673870816

Україна та Нідерланди обговорили подальше співробітництво правоохоронних структур

Співробітництво між правоохоронними органами України та Королівства Нідерланди, участь голландських колег у підготовці української міліції до чемпіонату з футболу Євро-2012, взаємодія в організації реадмісії – такими були основні питання, що розглядалися під час зустрічі заступника Міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка та Повноважного Посла Королівства Нідерланди в Україні Пітера Яна Волтерса.
    Посадовець МВС та дипломат обговорили деякі аспекти співпраці між поліцейськими структурами обох країн у рамках підготовки до проведення в нашій державі фінальної частини Євро-2012. Зокрема, це стосувалося інформаційної взаємодії між поліцією Нідерландів та українською міліцією. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.
    За словами Віктора Ратушняка, правоохоронні структури Нідерландів займають лідируючі позиції у забезпеченні функціонування Національного футбольного інформаційного пункту, тому українські правоохоронці з готовністю вивчають досвід голландських колег. Він також зазначив, що питання співпраці між українськими та голландськими правоохоронцями в цьому напрямку є пріоритетним у Порядку денному асоціації "Україна-ЄС".
    Фахівці Державної міграційної служби України обговорили з очільником дипломатичної установи окремі моменти співпраці між міграційними службами обох країн. Зі свого боку Посол Королівства Нідерланди Пітер Ян Волтерс пообіцяв сприяти посиленню співробітництва між правоохоронними органами України і Нідерландів. За його словами, напередодні проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 до нашої держави прибудуть голландські фахівці, які є експертами у питанні протидії футбольним правопорушенням.

Схожі статті