+380673870816 +380673870816

Учні Рівного з подарунками відвідали Великомежирицьку школу-інтернат

Благодійну акцію "Подаруй надію" започаткували у Рівненській загальноосвітній школі №13. Минулого тижня 40 учнів різних класів з подарунками відвідали Великомежирицьку школу-інтернат, що у Корецькому районі. Організатором акції виступили депутат Рівненської міської ради Олександр Чубай, студенти "Школи без стін" за сприяння Асоціації "Духовне відродження". 

Протягом грудня 2011 року учні 13 школи зібрали близько ста подарунків для нужденних дітей з інтернату у Великих Межиричах. А вже 16 лютого вони відправилися до закладу аби вручити подарунки, знайти нових друзів та просто весело провести час. Школярі активно долучилися до доброчинного заходу: грали в ігри та спілкувалися із вихованцями спеціалізованого закладу. Вчителі Великомежирицької школи-інтернату залишилися у захваті від подібної зустрічі та висловили бажання повторити її, можливо завітавши до 13 школи.

Людмила Кірчук, Галина Котляр, вчителі Рівненського обласного комунального закладу Великомежирицька спеціалізована ЗОШ-інтернат:

- Ми надіємося, що такі зустрічі не будуть одноразові, а будуть з двох сторін. Ми надіємося, що поїдемо в 13 школу до цих діток. Ми дякуємо організаторам за цю зустріч. Це уроки доброти.

Зустріч школярів із вихованцями інтернату стала корисною для усіх. Діти позбавлені батьківського піклування завдячуючи спілкуванню з однолітками із повноцінних сімей відчули, що вони негірші від останніх. А школярі із обласного центру наочно побачили як це зростати без батьків. Вони розповіли, що ця зустріч змусила їх багато про що замислитися.

Софія, учениця ЗОШ №13:

- Ця поїздка в інтернат змусила замислитися, що треба дякувати своїм батькам, що вони в нас є, бо сім’я - це головне. Коли дивишся на цих дітей, стає їх шкода, що в них немає сім’ї. Вони не відчувають тої любові, радості, яку має відчувати кожна дитина.

Маша, учениця ЗОШ №13:

- Мені дуже сподобалася поїздка. Я з неї багато чого зрозуміла. Познайомилася із дітьми. Вони всі дуже хороші.

Даяна, учениця ЗОШ №13:

- Мені дуже сподобалася поїздка. Я побачила як живуть ці діти. Я побачила, що я маю те, чого у них немає. Все переоцінила, зробила висновки.

Співорганізатор акції "Подаруй надію" Олександр Чубай розповів, що у шкільні роки він не завжди знаходив порозуміння із батьками. Тому спілкування із дітьми позбавленими батьківського піклування стане чудовим поштовхом для перегляду життєвих цінностей сучасних школярів.

Олександр Чубай, співорганізатор акції, депутат Рівненської міської ради:

- Була ціль не просто привезти подарунки, а разом провести час, поспілкуватися, подружитися, відчути як живуть діти в інтернатах.

Після заходу, можливо як ті, так і інші діти про щось замислилися, щось переоцінили, а декотрі навіть обмінялися контактами аби підтримувати зв’язок і надалі. Організатори зустрічі розповіли, що витрачений час та зусилля цілком себе виправдали.

Схожі статті