+380673870816 +380673870816

Учні Рівного презентували свої бізнес-проекти

Цими днями на базі Рівненського Палацу дітей та молоді пройшов четвертий загальноміський фестиваль-конкурс з економіки "Мої знання сьогодні - мій капітал завтра". Учні старших класів презентували свої бізнес-проекти та здібності у сфері маркетингу.

Катерина Лапко цьогоріч закінчує першу школу, а у фестивалі бере участь не вперше. Вона разом із своєю командою презентує журі проект страусиної фабрики на Рівненщині. Досліджуючи цю тему, дійшли до висновку, що такий задум є більш ніж економічно вигідним.

Катерина Лапко, вихованка ПДМ:

- Взагалі, по тим даним, що я дізналася, ці птахи дуже легко пристосовуються до наших кліматичних умов. В Україні є багато фірм, які представляють відповідні послуги. Я вважаю, що це досить вигідні економічні умови.

Загалом фестиваль проводиться вчетверте та триває два дні. В перший – учасники брали участь у торгах, у другий – презентували власні бізнес-проекти. Викладачі палацу розповіли, що в наш час економічна освіченість – гарантія успіху. Цю ідею і намагаються пропагувати.

Людмила Любчик, керівник Школи бізнесу ПДМ:

- Ми знаємо, що не у всіх школах вивчають економіку, і дуже приємно, що є вчителі, які заохочують учнів до цього конкурсу, чим дають їм шанс поглибити ці знання.

Оцінювали учнів представники найбільших університетів Рівненщини та практикуючі економісти. До речі, другий день фестивалю-конкурсу проходив в Острозькій академії. Ті ж, хто є постійними партнерами заходу помітили, що рівень його учасників зростає.

Сергій Пронін, керуючий групою відділень в м. Рівне Волинського управління АТ "УкрСиббанк":

- Рівень щороку зростає. Це однозначно. Я можу виділити 3-4 роботи минулорічні, які рівня не шкільного, а рівня 1-2 курсу інституту.

Окрім усього іншого, учасники писали есе на економічну тематику. За ними журі оцінювали рівень їх мислення та теоретичних знань. Такий захід у Палаці дітей та молоді став уже традиційним і щороку до участі долучається все більше шкіл, ліцеїв та гімназій.

Схожі статті