+380673870816 +380673870816

У зоопарку Рівного з’явилися лінивці та крилани

У Рівному незабаром з’явиться унікальна виставка тропічних нічних тварин. Такі плани керівництво місцевого зоопарку має на весну наступного року. Поки ж, для рівнян вони презентували унікальних у своєму роді двопалих лінивців та єгипетських криланів. 

Цієї весни у Рівненському зоопарку має з’явитися виставка нічних тропічних тварин. У спеціальному приміщенні із специфічним освітленням та звуками тут можна познайомитися чи не з найекзотичнішими представниками цього світу.

Двопалі лінивці Гріша і Чуня, потрохи знайомляться із рівнянами. Для них створений спеціальний вольєр з підвищеною вологістю, генератором туману та відшліфовується раціон. У сонному стані вони проводять більшу частину доби. Такі експонати раніше були лише в Ялті. Відтепер їх придбали і у Рівненський зоопарк.

Руслан Гомзар, завідувач відділом акватераріуму Рівненського зоопарку:

- Взагалі Батьківщина лінивців – вологі тропічні ліси. Вони ведуть нічний спосіб життя, харчуються рослинами, дуже люблять листя салату.

Для рівнян також відкритий вольєр із єгипетськими криланами. Специфічні тварини активні уночі, їдять нектари і розвіюють усі міфи про своїх родичів. Вони не п’ють кров та у волосся не заплутуються. Тому у новоствореній виставці житимуть просто на стелі.

Руслан Гомзар, завідувач відділом акватераріуму Рівненського зоопарку:

- Харчуються нектарами. За ніч, у пошуках їжі можуть налітати до 40 кілометрів.

Аби виставка стала можливою, до весни спеціалісти зоопарку будуть поступово змінювати фази дня для цих та інших нічних тварин. Запевняють, що шкоди для  здоров’я це не принесе.

Руслан Гомзар, завідувач відділом акватераріуму Рівненського зоопарку:

- Ми просто поміняємо їм фази дня. Коли люди приходитимуть – це для них буде ніч, а коли зоопарк закриватиметься – це буде день.

Сподіватимемося, що сміливі плани керівництва Рівненського зоопарку втіляться у життя і вкотре підкреслять унікальність нашого місцевого звіринцю.

Схожі статті