+380673870816 +380673870816

У Здолбунові встановлять погруддя Степана Бандери

Питання встановлення погруддя Степана Бандери у місті Здолбунів на вулиці Шкільній зініціювали громадська організація "Українська народна рада Здолбунівщини" та депутати міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

У травні цього року у Здолбунові пройшли громадські слухання стосовно встановлення пам'ятника. Результатом яких стала рекомендація винести це питання на розгляд сесії міської ради. У червні це питання розглянули. Однак цю ініціативу більшістю голосів депутати не підтримали. Аргументували таке рішення майбутнім будівництвом на тому місці транспортної розв'язки. Сьогодні ж це питання депутати знову підняли. Перед голосуванням свою позицію стосовно цієї процедури висловив Олег Тищенко.

Олег Тищенко, депутат Здолбунівської міської ради:

- Встановлення будь-якого пам'ятника проходить процедуру громадського обговорення. Ми можемо прийняти рішення без громадського обговорення, але потім буде купа проблем. Краще погодити це питання із громадою міста.

За результатом голосування прийняли рішення про встановлення погруддя Степана Бандери у Здолбунові. "За" проголусували 25 депутатів, "утрималися" - 4, "проти" - жодного. Серед депутатів виникли невеличкі суперечки, крапку в яких поставив міський голова.

Ігор Ольшевський, міський голова Здолбунова:

- Ми задовольняємо прохання. Не варто робити із цього проблему. Пам'ятник стоятиме.

Питання дозволу встановлення пам'ятника вирішене. Чого не можна сказати про терміни виконання такого рішення. Фінансування ж ляже на плечі спонсорів, яких наразі шукають ініціатори встановлення погруддя.


111005_Pamyatnik sferadesigner

Схожі статті