+380673870816 +380673870816

У Волинській, Рівненській та Чернігівській областях очікується незначне підтоплення заплавних територій

За прогнозами у Волинській та Рівненський областях підтоплення заплавних територій складатиме не більше 2% площі області, у Чернігівській – не більше 0,5%. Про це повідомила прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.
    Зокрема, у Волинській області можливе підтоплення частини територій водами річки Прип’ять та її приток у Любешівському районі та місті Луцьк. При найгіршому сценарії розвитку подій можлива територія підтоплення складатиме близько 2% області.
    На Рівненщині води річки Стир можуть вийти на заплавні території Зарічненського району. У найгіршому випадку, прогнозована площа затоплення складатиме 2%. Дніпро у Ріпкинському районі Чернігівської області може підтопити 0,5% земель області.
    На сьогоднішній день Україні не загрожують високі, видатні чи катастрофічні паводки. При цьому можливі низькі (малі) повені, які зазвичай спостерігаються на рівнинних річках та охоплюють невеликі території поза заплавою. Під час таких повеней затоплюється менше 10% сільськогосподарських угідь і вони майже не порушують ритму життя населення.

Схожі статті