+380673870816 +380673870816

У селищі Мульчиці Володимирецького району планують збудувати шкільний комплекс до 1 вересня

Не встиг закінчитися навчальний рік – як в Україні кипить підготовка до наступного. У селі Мульчиці Володимирецького району вона глобальна. До 1 вересня тут планують спорудити сучасний шкільний комплекс із власною котельнею на щипі, очисними спорудами, дошкільним закладом та спортивною залою.

Людмила Савонькіна, журналіст:

- цю школу у селі Мульчиці Волдимирецького району побудували 50 років тому. Майже 500 учнів селища, граніт науки гризли у аварійному приміщенні. І лише у 2011 році, 1 вересня усі вони на перший дзвоник підуть до нової школи.

Порівняно молоду школу побудували із старих клуней. Заступник директора із виховної роботи, Надія Хвалько розповіла, що в дощ на дітей падала штукатурка. Більше 5 років вони зверталися до влади з цією проблемою і лише зараз їх почули.

Надія Хвалько, заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Мульчиці Володимирецького району:

- школу ми чекаємо вже давно, років 5. Нарешті школа будується. Тут умови жахливі. Холодно. коли йде дощ стеля осипається. Дах прогнив, усі стіни сипляться.

19 травня тут розпочалося будівництво, на якому працює 67 будівельників по 10-12 годин без перерви та вихідних. Компанія-підрядник гарантує – якщо фінансування буде вчасним, то 1 вересня діти підуть до нової школи. До того ж такий досвід у них є. В селі Познань Рокитнівського району це підприємство за стислі терміни спорудило ще більший комплекс.

Юрій Яндульський, виконроб будівництва:

- працюємо ми в одну зміну, але вона розтягнута - 10-12 годин. Так що 1 вересня діти підуть у нову школу.

Перевірити стан будівництва до Володимирецького району 9 червня приїхали чиновники з обласного центру. Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ розповів, що заплановано три черги: перша – це саме приміщення з класами. На його спорудження кошти є. А от за дванадцятьма мільйонами для спортзалу, будинку культури, котельні, очисних споруд, актової зали та дошкільного закладу – поїде у вівторок до Києва.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- сьогодні в нас є 14 мільйонів, а щоб закінчити потрібно 26 мільйонів 800 тисяч. У вівторок я поїду у Міністерство фінансів і якщо буде прийняте рішення про виділення 12 мільйонів дотацій, то маємо надію, що 1 вересня ми відкриємо цю школу.

Школа розрахована приблизно на 6 сотень учнів. Це обґрунтоване тим, що у селищі позитивна демографічна ситуація. Його населення становить майже дві з половиною тисяч осіб. За 5 місяців цього року тут народилося 35 діток. Тому гостра потреба у будівництві сучасного шкільного комплексу виправдана, запевняють чиновники.


110610_New_School sferadesigner

Схожі статті