+380673870816 +380673870816

У Рівному з’явиться ще одна виставкова зала

Таку обіцянку рівненським художникам дала міська влада на урочистостях з нагоди 60-річчя художньо-виробничого комбінату та їхнього професійного свята. 

З нагоди професійного свята, яке всі художники відзначають 9 жовтня, та до 60 річниці художньо-виробничого комбінату, у місті відбулися урочистості за участі артистів, чиновників та винуватців свята. Окремих художників відмітили особливими відзнаками. А для рівнян підготували спеціальну експозицію у виставковій залі.

Як розповіли у спілці, наразі організація влаштовує від 20 до 24 виставок на рік. Кожні 10 днів оновлюється експозиція. Втім, розвиток гальмує відсутність замовлень, неможливість конкурувати із приватними фірмами та відсутність приміщення для роботи.

Тетяна Лукашевич, відповідальний секретар Національної спілки художників України на Рівненщині:

- Ми за свій кошт утримуємо цей зал. Оплачуємо його. Але мистецтво не жевріє, а живе у нашому місті. Спілчани беруть участь у пленерах за кордоном, по Україні. 

Знімальна група поцікавилася у чиновників про імовірність виділення приміщення для художників. Втім в облдержадміністрації розводять руками.

Ярослав Мельник, начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА:

- Зараз існує проблема з приміщеннями та їх утриманням. Це питання виносилося на комісію облради. Обговорювалося. Цим питанням займається Галина Кульчинська. 

Сама ж Галина Кульчинська, яка прибула на свято, пообіцяла, що художники святкуватимуть новосілля після закінчення робіт у міському палаці культури.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Реалізувати і відкрити окремо від самого будинку культури ми не можемо. Нам лишилося трішки потерпіти. Зовсім трішки. І прекрасна виставкова зала з’явиться у Рівному.

 


111006_Vustavka sferadesigner

Схожі статті