+380673870816 +380673870816

У Рівному з’явиться новий центр зайнятості

Представники Рівненської обласної влади зустрілися з директором Державного центру зайнятості Володимиром Галицьким, щоб вирішити подальшу долю колишнього заводу з виробництва лабораторного обладнання для навчальних закладів, що по вулиці Київській, який вже давно пустує. Зараз там залишилося лише двоє орендарів, які використовують приміщення цього комплексу.
     У 1985 році завод був на 97% добудований і мав назву "ВУЗприлад". Із розпадом Радянського Союзу цей промисловий комплекс переходив з рук в руки. Останнім хто займав усе приміщення заводу був Таксомоторний парк ВАТ АТП 15607. Це підприємство поставило пластикові вікна, відремонтувало дах, водостік, а згодом збанкрутіло. Зараз на території заводу два орендарі, один з яких займається столярними виробами, другий - посвідченнями газових балонів. Але обласна влада вирішила цей комплекс використати по-іншому: створити центр зайнятості.
     Центр з профпереорієнтації населення на Рівненщині стане досить доречним. Адже зараз, розповідають експерти, 40% громадян, які звертаються до центру зайнятості не мають спеціальної освіти або ж вона абсолютно не користується попитом.
     Директор Державного центру зайнятості відгукнувся на запрошення обласної влади подивитися об'єкт. Та залишився задоволеним, мовляв, сенс робити з цього заводу центр профпереорієнтації є. 
     За приблизними підрахунками, через півтора роки, за умови державного фінансування обсягом у 150 мільйонів гривень, у Рівному з'явиться новий центр зайнятості. Отож приміщення вже знайдене, справа лишаєтеся за конкретним - перейти від слів до діла.


110525_Zavod sferadesigner

Схожі статті