+380673870816 +380673870816

У Рівному з’явилася багатоповерхівка, мешканці якої відмовилися від централізованого опалення

У Рівному з’явилася перша багатоповерхівка, мешканці якої повністю відмовилися від централізованого опалення та перейшли на індивідуальне. 

У будинку на вулиці Степана Бандери 60-А 80 квартир. 10 з них ще раніше провели автономне опалення. Власники інших 70 згуртувалися та зробили опалення за останні кілька місяців. Ще до початку опалювального сезону усі мешканці відчули переваги від наявності котла у помешканні. Тепер сподіваються і на економію. Адже усі затрати для будинку становили майже мільйон гривень.

Ірина Гриньова, мешканка будинку:

ми рахуємо, що це буде дешевше і до того ж, я сама собі вирішуватиму чи мені палити, чи економити.

Переконати усіх мешканців, каже керівництво об’єднання співвласників, було нелегко, втім за літні місяці вдалося не лише провести усі ремонтні роботи, але і владнати документацію. Наразі мешканці чекають на компенсацію від влади.

Світлана Хомич, бухгалтер ОСББ "Дружба":

ми розраховуємо на повернення владою порядку 300 000 гривень, як нам обіцяли. Усі роботи нам обійшлися у 960 тисяч.

Кожен з мешканців виплатив приблизно 15 тисяч гривень. Для деяких сімей ця сума є космічною. Тому допомоги просили у депутатів Рівнеради.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

ці люди організувалися, зібрали кошти. Ми просто їм допомогли в усьому, до того ж, там були сім’ї малозабезпечені. Ми на сесії прийняли рішення, щоб їм допомогти фінансово і щоб усі перейшли на автономне опалення.

Проте на засіданні сесії Рівнеради 15 вересня фракція "Батьківщина" не підтримала це питання. Пояснюють це тим, що воно потребує доопрацювання. Адже попередньо це питання не було винесене на розгляд профільних комісій, а це може мати негативні юридичні наслідки.

Марія Конощук, депутат Рівненської міської ради, фракція "Батьківшина":

чисто бюрократичний момент. Я ще раз наголошую, що фракція "Батьківщина" запропонувала доопрацювати цей проект, бо він пілотний і потрібно зробити все так, щоб потім не було судових процесів.

Лишається сподіватися, що уже в цей четвер, 22 вересня депутати вирішать питання щодо допомоги мешканцям будинку і надалі таких форм господарювання у Рівному ставатиме більше.


110920_Opalennya sferadesigner

Схожі статті