+380673870816 +380673870816

У Рівному зведуть новий житловий квартал

Межі Тинного у новому році планують розширити. На офіційному сайті Рівнеради з’явився проект рішення "Про затвердження детального плану території житлового кварталу на вулиці Калиновій". Його площа становитиме більше двадцяти двох гектарів землі. 

Район Тинне, ймовірно, стане більшим. Саме такий проект нещодавно оприлюднили на сайті Рівненської міської ради. У 90 роках більше двадцяти двох гектарів цієї землі на вулиці Калиновій роздали для ведення сільськогосподарських робіт. За цей час її приватизували. Нині цільове призначення цих ділянок змінять під індивідуальне будівництво. Отже його ціна зросте у кілька разів. Для порівняння, в середньому сотка землі у цьому районі продається за 2-3 тисячі доларів. 

Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував ситуацію, яка склалася. Очільник розповів, що земля приватна, тому господарі повинні вирішувати самі, що з нею робити та в яку ціну продавати.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Це давно вже територія міста, але вона була розділена. Ці ділянки розподіленні вже давно. Люди самі хай вирішують за якою ціною вони хочуть продати землю. Ми до цього не маємо відношення. Це їхнє право.

У громадянській мережі "Опора", де зайнялися розслідуванням цієї справи, наголосили, що такі рішення підозрілі. Адже на подібні кроки ідуть не щодня і сумніви викликає той факт, що імена власників цих земель ніде не вказуються. А отже справа не ведеться повністю прозоро. 

Андрій Токарський, представник ГМ "Опора":

- Тут все законно, але ми говоримо про процес прозорості, тобто вони завчасно подали проект рішення, але не подали інформації, для чого розробляється детальний план. Нам зрозуміло, що це робиться для того, щоб хтось на цій землі заробив не 10 гривень, а сто десять.

Ось так, одним голосуванням колишній город чи садок стає справжньою золотою жилкою.

Схожі статті