+380673870816 +380673870816

У Рівному жінки безкоштовно пройшли мамографічне обстеження

З 2005 року згідно Указу Президента України у нашій державі відзначається День боротьби із захворюванням на рак молочної залози. 

У Рівному в лікувально-діагностичному центрі пройшла традиційна акція до Дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Усі бажаючі з ранку до 15:00 мали змогу пройти безкоштовне мамографічне та ультразвукове обстеження, а також отримати консультацію мамолога.

В Україні щороку рак молочної залози діагностують у шістнадцяти тисяч українок. На Рівненщині близько шестидесяти відсотків жінок мають певні патології та онкозахворювання. Саме тому в обласному лікувально-діагностичному центрі уже третій рік поспіль проходить тематична акція. Усі бажаючі мали змогу безкоштовно пройти мамографічне і ультразвукове обстеження та отримати консультацію мамолога. У цей день в медичному закладі аншлаг, адже в області є лише три апарати-мамографи. 

Лікарі розповіли, що у жінок досить низький рівень свідомості щодо цієї проблеми.

Володимир Лепеха, головний лікар Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука:

- На превеликий жаль, рівень свідомості жінок та доступ до обладнання бажає кращого. Тому ми вирішили провести цю акцію.

У державі проходять багато акцій присвячених цій проблемі. Світові експерти переконують, що з 13 років дівчинка має щомісяця проводити самообстеження та раз у рік звертатися до лікаря. Адже раннє виявлення онкопатологій – запорука швидкого одужання.

Оксана Береська, лікар:

- Все залежить від того, на якій стадії жінка звернулася до нас. Адже на початкових стадіях - це захворювання абсолютно виліковне. Це хвороба, яка лікується.

Рак молочної залози наразі найпоширеніше онкозахворювання у жінок. Його причинами може бути погана екологія, спадкова схильність до онкології, гормональні порушення, часті аборти. Тож лікарі закликають бути уважними до свого здоров'я не лише 20 жовтня.

Схожі статті