+380673870816 +380673870816

У Рівному завершують модернізацію котельні на Ювілейному

У Рівному запустили першу в комунальному секторі України когенераційну установку на базі модернізованої котельні на вулиці Макарова 41. Завдяки її роботі не лише раціонально та економно витрачатиметься електроенергія, але і зменшаться шкідливі викиди в атмосферу. 
     У мікрорайоні "Північний" вже є така установка. А ось для мешканців Ювілейного – це поки що новинка. Його монтували майже рік спеціалісти із Севастополя. Саме ці експерти й розповіли, що цією технологією користуються усі цивілізовані країни, навіть попри дорогу вартість природного газу, вона всеодно економічно вигідна. Адже за своїм проектуванням - це звичайний двигун внутрішнього згорання, який виробляє одночасно і тепло, і електроенергію. Але з високим коефіцієнтом корисної дії. 
     Коштувала сучасна когенераційна установка Рівному 9 мільйонів гривень. Втім для того, щоб тепло і гаряча вода у мешканців міста була цілодобово та увесь рік – проект потрібно завершити. Поки що влада шукає гроші на закінчення робіт і як розповів міський голова – планують брати кошти у кредит.


110526_Kogeneraciyna Ystanovka sferadesigner

Схожі статті