+380673870816 +380673870816

У Рівному завершився фестиваль "Різдвяні піснеспіви"

Колядками та щедрівками близько десяти днів у Рівному творчі колективи прославляли народження Спасителя, взявши участь у фестивалі пісенно-музичного мистецтва "Різдвяні піснеспіви". 

Фестиваль пісенно-музичного мистецтва "Різдвяні піснеспіви" під назвою "Небо і земля торжествують" в Рівному відбувся вже увосьме. В нашому місті він став доброю традицією та щорічно проходить в період новорічно-різдвяних свят. Цьогоріч співати колядки та щедрівки у Рівному зібралися понад сорок творчих колективів.

За словами художнього керівника колективу рівненської музичної школи Ірини Татарин, щедрувати та колядувати діти приходять навіть після закінчення школи.

Ірина Татарин, художній керівник зразкового фольклорного ансамблю "Уляночка":

- Це завжди радість. Це завжди позитивні емоції. Це спілкування. Різдво - це одне із найвеселіших свят, де близьке спілкування з глядачем. Це і пригоди, і веселі історії. 

Колядники хору "Верес" беруть участь у фестивалі ще з перших "Різдвяних піснеспівів", втім колядувати та щедрувати почали набагато раніше.

Петро Невірковець, художній керівник народного аматорського хору "Верес":

- 43 рік ми колядуємо і щедруємо, і сьогодні, коли вільна Україна, і при комунізмі ми теж колядували, хоч тоді за клунями ховалися, поза хатами, але все ж ми вже тоді радували людей нашою українською піснею, найкращою піснею, яка може бути.

На заключний концерт "Різдвяних піснеспівів" завітав і міський голова Рівного Володимир Хомко, який вручив усім учасникам фестивалю почесні дипломи. Після цього очільник міста зізнався, що хоч і обожнює українські колядки, втім сам співати не буде.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Я не маю ні слуху, ні голосу. Я вас запевняю, якщо я заспіваю, то Поплавський буде вихідний.

Жарти жартами, втім керманич міста пообіцяв, що традиція проведення фестивалю продовжиться і у наступному році. А кардинальних змін у його проведенні не буде.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- він такий камерний, більш домашній фестиваль, тут немає якихось здобутків, медалей. Це просто люди, які хочуть в цьому приймати участь і ті, хто хочуть прийти подивитися.

А ті, хто не встиг цього року почути унікальні колядки та віншувань з нагоди різдвяних свят у виконанні професійних і аматорських колективів, матимуть змогу у наступному році наповну завдяки фестивалю, відчути Різдвяний дух.

Схожі статті