+380673870816 +380673870816

У Рівному відмінять платні парковки

У Рівному відмінять діяльність платних парковок, сфера житлово-комунального господарства зазнає реформації, а плата за сміття стане окремою платіжкою і невдовзі виведеться із квартплати. Такі нововведення обговорили члени Рівненського міськвиконкому. 

Платити за паркування автомобіля у Рівному більше немає необхідності. На засіданні виконавчого комітету відмінили дію рішення про діяльність паркувального бізнесу. На цей крок міська влада пішла тому, що бюджет не зможе закупити дорогого обладнання та й населення не оплатить відповідних послуг.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Припинимо існування паркувальних організацій. Місто не отримає доходів, бо ж купувати за 40 тисяч паркомат не бачу сенсу. Ось я читав, що Запоріжжя зробило те саме і так піде цепна реакція.

А от плата за сміття буде виведена із вартості квартплати. Адже на сьогодні чимало ЖЕКів беруть з населення гроші за цю послугу, але виконують її інші підприємства. А отже комунальники розпоряджаються не своїми грошима. Аби покращити ситуацію та уникнути недобросовісного посередника, сплачуватимуть рівняни безпосередньо або КТП 1728, або "Санком-Рівне".

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Будь-хто, хто живе в місті Рівному викидає сміття, а договори повинні заключатися, хто не заключає договір – хай звертається в прокуратуру.

Ще раз члени міськвиконкому підняли питання житлово-комунального господарства. У нашому місті лишилося шість ЖЕКів, але міський голова оприлюднив інформацію про намір на базі ЖКП "Промислове" створити управлінську кампанію, на прикладі якої у найближчі роки надаватимуть послуги населенню у цій сфері.

На засіданні підняли ще чимало питань соціальної, медичної та економічної сфери. Так, начальник управління охорони здоров’я Михайло Стичишин прозвітував про те, що у Рівному один з найнижчих показників в Україні захворюваності на туберкульоз. Але попри це потрібно масово робити флюорографію серед населення, примусово лікувати хворих на цю недугу та брати на облік усіх, хто вийшов із місць позбавлень волі. А от інсулінозалежним цього року виділено близько семисот тисяч гривень на препарат, а це 20 відсотків усього медичного бюджету міста, тому затримок із інсуліном у 2012 не буде.

Наостанок управлінці прийняли рішення про преміювання держслужбовців у березні цього року, а Володимир Хомко розповів, що отримує зарплатню у розмірі 3400-3500 гривень і йому її вистачає без усіляких премій.

Схожі статті