+380673870816 +380673870816

У Рівному відкрили експозицію картин художників нашого краю

9 жовтня на теренах нашої країни відсвяткували День художника. Для рівненських майстрів пензля галерея живопису "Євро-Арт" до цього свята підготувала подарунок. У галереї відкрили експозицію картин художників нашого краю. 

У галереї "Євро-Арт" відтепер експонуватимуться картини дванадцятьох рівненських художників. Як розповідають працівники галереї, в такий спосіб планують звернути увагу рівнян на талант та неймовірну красу робіт своїх співвітчизників. За словами арт-директора галереї Інни Білик, роботи цих художників  з’явилися не просто так. Це власний вибір рівнян.

Інна Білик, арт-директор галереї живопису "Євро-Арт":

- Все набагато простіше. Конкурс не проводився. За 4 місяці роботи у нас було дуже багато відвідувачів, які запитували про тих чи інших рівненських художників. Ці прізвища виписувалися. Нині у нас є "золотий список" рівненських художників, яких хотіли б бачити рівняни.

Помилуватися картинами наших майстрів прийшли представники міської і обласної влади. Окрім мистецтва, мова йшла і про проблеми місцевих митців. Очільник міста Володимир Хомко розповів, що знає про "ахілесову п’яту" Рівненської організації Національної спілки художників України і готовий допомогти. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Остап Бендер казав: "Не учите меня жить, помогите материально". Звичайно ми допоможемо матеріально. Кошти із бюджету будуть. Відремонтуємо у приміщені наших художників дах. 

Картина Олександра Гуристюка "Під місяцем" також представлена у галереї. Автор розповів, що його надихає на творчість краса українських жінок. 

Олександр Гуристюк, художник:

- Буває, що мене "накриває". Тоді працюю без передиху. На вулиці темно, а я все працюю і працюю.

Працівники галереї "Євро-Арт" розповіли, що планують долучити до виставки роботи й інших рівненських митців. Адже живопис, попри матеріальні негаразди, розвивається і є невід’ємною частиною національної культури.

 

Схожі статті