+380673870816 +380673870816

У Рівному відкрилася картинна галерея "Євро-арт"

9 червня культурно-мистецьке середовище нашого міста поповнилося експозиціями галереї європейського живопису "Євро-арт".

Вперше в Рівному у всіх бажаючих з’явилася можливість помилуватися творчістю відомих живописців ХІХ - ХХ століть в картинній галереї "Євро-арт". Вона складається із чотирьох зал: українського, східноєвропейського, західноєвропейського живопису та окрема зала присвячена творчості відомого бельгійського імпресіоніста Генрі Джозефа Пауелса. В галереї презентовано 126 полотен, що представляють творчий доробок 91 художника з України та Європи. Куратор проекту, Лариса Костюк розповіла, що експозиція галереї вміщує полотна і з приватних колекцій.

Лариса Костюк, куратор проекту:

- попри все, Україна розвивається і українська культура відроджується. Знаходяться люди, приватні колекціонери, яким недостатньо лише вдома милуватися картинами. Вони захотіли поділитися своїм надбанням із жителями нашого міста.

Одна із перших відвідувачок "Євро-арту", Анна Бікус залишилася задоволеною від побаченого. Дівчина розповіла, що з таким художнім надбанням у Рівного є майбутнє.

Анна Бікус, відвідувачка галереї:

- я впевнена, що в місті нічого подібного нема. Дійсно, дуже приємно, що відкриваються не тільки нові ресторани, а й такі речі, надзвичайно важливі для духовного розвитку міста. Я переконана, якщо відкриваються картинні галереї такого рівня, у нашого міста, області – є майбутнє.

Лариса Костюк, також наголосила, що це лише вершина айсберга, а в перспективі планується поповнення експозицій галереї новими надходженнями із приватних колекцій.


110610_Vustavka sferadesigner

Схожі статті