+380673870816 +380673870816

У Рівному відбувся семінар із працевлаштування людей з особливими потребами

У приміщені готелю "Україна" зібралися люди з особливими потребами та їх потенційні роботодавці. Зустріч відбулася в рамках семінару на тему: "Працевлаштування молоді з особливими потребами. Сучасний погляд на проблему". На заході презентували резюме 75 осіб з обмеженими можливостями. 

Молодіжна громадська організація Молодіжний центр праці "Спеціаліст" кілька років поспіль займається сприянням працевлаштування людей з особливими потребами. Інновація семінару полягає у мультимедійному представленні резюме людей з особливими потребами. 

На захід завітав начальник відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської облдержадміністрації. Пан Михайло розповів, що обласна влада завжди підтримує подібні заходи.

Михайло Волинець, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації:

- Ми надаємо як організаційну, так і фінансову допомоги. Впродовж цього року ми профінансували молодіжний центр "Спеціаліст" на суму близько 29 тисяч гривень. Це лише організаційні видатки. Приємно, що кожен рік ми збільшуємо як фінансову складову, так і організаційну. 

Представлення резюме відбувалося на мультимедійному проекторі. За словами організаторів, це надзвичайно зручно. Адже відкидає необхідність збору в одному місці їх авторів.

Людмила має 3 групу інвалідності. Проте, це дівчині не завадило отримати дві вищі освіти: соціального працівника та психолога. На захід прийшла, щоб знайти нову роботу.

Людмила Денисюк, рівнянка:

- Я можу працювати з усіма верствами населення. Хочу допомогти людям. Спілкуватися з ними. Я прагну допомагати їм. Я отримую задоволення від допомоги людям.

Проблема працевлаштування людей з особливими потребами значною мірою полягає і в небажанні роботодавців приймати останніх на роботу.

Наталя Савенко, голова правління МГО МЦП "Спеціаліст":

- Скажу відверто, коли ми запрошували роботодавців на цей захід і вони чули слово "інвалід", то відразу відмовлялися. Але після роз’яснень, що це корисно, важливо і не страшно, вони погоджувалися. Підтвердженням цьому – повний зал.

Вікторія Плисюк, директор однієї з торгівельних мереж нашого міста. Жінка розповіла, що у них працює 10 людей з обмеженими можливостями. Сьогодні вона прийшла на семінар аби підшукати продавців. Вікторія розповіла, що люди з особливими потребами кращі працівники, ніж особи загального фізичного розвитку. 

Вікторія Плисюк, роботодавець:

- Такі люди гарно працюють, швидко навчаються. У них більше мотивації до праці. Вони цінують роботу, адже знають наскільки важко влаштуватися.

У Рівненському обласному центрі зайнятості за 2011 рік зареєстровано 1250 людей з особливими потребами. З них працевлаштувалося лише 352 особи.

Схожі статті