+380673870816 +380673870816

У Рівному відбувся Міжнародний салон "Фотовернісаж на Покрову 2011"

Міжнародний салон "Фотовернісаж на Покрову 2011" став найбільшим масовим фотозаходом в Україні і увійшов до книги рекордів. У ньому взяло участь понад чотири з половиною тисяч робіт із 57 країн світу.

У стінах театру рівнянам представили лише частинку експозиції. Усі чотири з половиною тисячі робіт не вмістило б жодне приміщення. Милувалися глядачі лише найкращими світлинами. Оцінювали фотороботи відомі митці світу та України. Вони розділили фотографії по темам на 6 секцій. Одна із них спеціальна, присвячена Євро-2012. У ній переміг український фотограф. Пан Володимир розповів, що у цій фотографії відсутня комп’ютерна графіка. Він просто зловив момент. Нагороджували його представники Всеукраїнської федерації із футболу.

Володимир Поліщук, учасник:

- Я багато малюю. У мене художня освіта. Я зараз багато малюю за допомогою фотоапарату. У мене з’являються роботи, які зацікавлюють й інших людей, інших майстрів.

Одразу дві золоті медалі у секціях "Фотожурналістика" та "Ню" здобула фотограф-початківець Олена Зень. Це перший конкурс, в якому вона отримала відзнаки.

Олена Зень, учасниця:

- Фотографія мені дуже подобається. Це ще від батька. Вперше фотоапарат взяла до рук 4 роки тому, професійно – минулого року. Це другий мій конкурс і перший - в якому я отримала відзнаку.

Усі учасники отримали дипломи та подарунки. А от гран-прі фестивалю поїде до далекого Китаю. Таке рішення журі прийняло одноголосно. Особлива робота у секції "Природа", яка запам’яталася та вразила поважних фотомитців. 

Олександр Харват розповів, що з кожним роком влаштовувати такий захід стає важче. Втім наступного року фотосалон відбудеться знову.

Олександр Харват, організатор:

- Такі проекти проводити стає складніше. Учасників стає більше. На жаль, лишається сподіватися на надійних людей, які підтримують салон.

Розважали гостей фотосалону творчі колективи, які створили неповторну атмосферу свята.

Схожі статті