+380673870816 +380673870816

У Рівному відбулася презентація книги про Тараса Шевченка "Воля Перуна"

Днями у Рівному відбулася презентація книги столичного письменника, публіциста Володимира Осипчука-Скороводи "Воля Перуна". За словами критиків, це видання відкрило громадськості особистість Тараса Григоровича Шевченка не лише як талановитого поета, а й як пророка, людину з унікальним талантом та долею. 

Десять років працював над своєю книгою про Тараса Григоровича Шевченка Володимир Осипчук-Скоровода. "Воля Перуна" розкриває читачеві відому постать Кобзаря не лише як талановитого митця. Автор зображує його пророком, захисником українського народу.

Володимир Осипчук-Скоровода, автор книги:

- Головне мені вдалося виявити стан людини, Шевченка, який ніхто не бачив до мене. Це говорячи християнською мовою, сходження християнського духу, тобто у вірші "Мені тринадцятий минало" Шевченко дає опис цього надзвичайного стану, цієї миттєвості і він стає богообраним.

У своїй книзі Володимир Осипчук-Скоровода розкрив 12 подвигів Тараса Шевченка та його 47 пророцтв. Автор розповів, що великий геній у своїй полум’яній поезії зміг навіть Першу Світову війну передбачити.

Володимир Осипчук-Скоровода, автор книги:

- У книжці є багато речей і та сила Шевченківського слова, вогненного, вона сьогодні повинна бути проявленою. І, наприклад, вірш "Минають дні, минають ночі" для мене це просто про 1917 рік. Тобто про те, що таке буде Бог на небі знав і Шевченко, він здогадався.

Автор розповів, що книга вже пережила 17 презентацій на лівому і правому березі Дніпра. Читачі її сприймають як щось нове і доволі унікальне в дослідженнях творчості Тараса Шевченка і в українській белетристиці загалом.

Микола Волошин, читач:

- Після прочитання цієї книжки, я по-іншому подивився на Шевченка. Для мене відкрився геній. Суть його геніальності для мене відкрилася в тому, що він був справді ідеологом української нації.

Тих, хто зацікавився творчістю нашого національного генія - Шевченка, автор запрошує на творчу зустріч.

Схожі статті