+380673870816 +380673870816

У Рівному в озері гідропарку шукали нечистоти

Чи є нечистоти в озері гідропарку, що в Рівному? Відповідь на це питання шукала робоча група створена згідно розпорядження міського голови із обстеження водних об’єктів міста. 

Мальовничі пейзажі, розкішні домівки, поблизу водойма, а там несанкціоновані викиди. Припущення, що в це озеро мешканці прилеглих будинків зливають нечистоти озвучила робоча група спеціально створеної комісії із обстеження водних об’єктів міста. В прибережній смузі озера вони виявили кілька труб на які дозволів та документації, за їх даними, немає.

Володимир Лапюк, заступник начальника управління ЖКГ:

- Було прийняте рішення зробити такі роботи, щоб затампонувати ці труби, які виведені в гідропарк. І ми на даний момент це зробили.

Скарги від тутешніх рибалок на наявність нечистот отримували і державні інспектори рибоохорони.

Ігор Базака, державний інспектор рибоохорони:

- Що от зимою, наприклад, тут вода навіть не замерзає в цих місцях, що відповідно негативно впливає на стан цієї рибоогосподарської водойми.

У цій місцевості існує проблема підтоплення помешкань ґрунтовими водами, - розповідають мешканці прилеглих будинків. Труби, що розкопали – складова дренажної системи і жодні каналізаційні стоки ними не проходять, - переконують вони. Мешканці скаржаться, що цей район і нині не підведений до централізованого водовідведення. Хоч сума на це була закладена три роки тому.

Сергій Шабалін, мешканець будинку:

- От три мільйони було виділено. Там стоїть підстанція і ця труба, кожна хата повинна була підключитись до цієї труби. Зробили підстанцію, протягнули трубу і на цьому все закінчилося.

Не помічали викидів нечистот тут і рівняни, що частенько прогулюються гідропарком.

Наталія, рівнянка:

- В те, що біля нас маленьке, то точно щось люди спускають, а от в це озеро, я не знаю. Не думаю, що будинки щось там випускають.

Так чи інакше, труби, які не мають відповідної документації запломбували. Несанкціоновані викиди робочі групи встановили й неподалік ринку Дикого в гідропарку, а також на території річки Усті.

Схожі статті