+380673870816 +380673870816

У Рівному українець з італійцем не можуть поділити кафе "Гавана"

У Рівному поділити кафе "Гавана" не можуть українці з італійцем. Сьогодні журналістів люб’язно запросили на прес-конференцію, аби пролити світло істини на загадкову ситуацію, яка уже кілька місяців на вустах у рівнян. 

Приміщення, де знаходиться кафе "Гавана", ще у 2009 році придбав італійський підприємець Джорджіо Морано. У березні 2011 він здав його в безоплатну оренду рівненському підприємству "Сіті-Статус". За це, інша сторона виготовила італійцю документи на власність, які він, за їх словами, втратив. Окрім того, позичили майже півтора мільйони гривень на розвиток бізнесу. Усе це, розповіли місцеві підприємці, зафіксовано у документах та відео. Втім, Джорджіо Морано не повернув ні копійки. Як наслідок – Сергій Петрушин подав до суду.

Сергій Петрушин, директор підприємства "Сіті-Статус":

- Дана позовна заява була створена в листопаді місяці. Він обіцяв, що гроші поверне, є результати експертизи почерку, так як громадянин казав, що не ставив підпис, і це все було усно.

Сам же італієць, якого телефонічно запрошували рівненські орендатори ще по обіді у неділю 29 січня, на прес-конфенцію не з’явився.

Не вдалося зв’язатися із Джоджіо Морано і журналістам нашої телекомпанії. А от підприємці, аби повернути борг, розглядають варіант на право власності приміщення, де знаходиться кафе "Гавана". Вони його оцінили у мільйон триста тисяч гривень. Сам же італієць надіслав попередження, у якому він зазначив, що вимагає від Сергія Петрушина кошти у сумі 543 тисячі 735 гривень, які він визначив як власні збитки, плюс два мільйона гривень моральної шкоди та просить звільнити приміщення. 

Хто кому і що винен та на чиєму боці правда – розбиратися аж ніяк не журналістам. Втім, вже відомо, що цією справою зацікавилися прокуратура та УБОЗ. Адже документи свідчать, що італієць заборгував чималі суми і державному бюджету України.

Зі свого боку нинішні орендатори кафе "Гавана" надали журналістам копію угоди про оренду приміщення та право здійснювати свою діяльність до 2014 року. Оригінал, за їхніми словами, вилучили в УБОЗі. Тому, звільняти кафе, як цього хоче італієць, не бачать жодних підстав. Також рівненські бізнесмени звернулися до органів виконавчої та судової влади з проханням втрутитися у процес та провести об’єктивне розслідування, аби розставити всі крапки над "І".

Схожі статті