+380673870816 +380673870816

У Рівному стартує фестиваль аматорського кіно "DVERY"

Свій День народження та старт другого сезону  у Рівному відзначає Всеукраїнський фестиваль аматорського кіно "DVERY". Нагадаємо, що минулого року участь у ньому взяли 33 кіносценарії та понад 60 відеоробіт. 

Людмила Савонькіна, журналіст:

- Фестиваль аматорського кіно "DVERY" сміливо заявляє на право стати ще однією візитівкою Рівного. На церемонію відкриття завітали гості з усіх куточків України, минулорічні учасники та переможці, відомі обличчя українського кінопростору.

Хоча чорно-білого дрес-коду дотрималися не усі гості церемонії, втім компенсували таку прикрість міми та запальні танці балету "Лайт".

Новинкою напередодні відкриття другого сезону фестивалю стало "Народне журі". Будь-хто міг в Інтернеті переглянути роботи учасників та висловити свою оцінку. Переможцем став 18-річний хлопець із Ужгорода Богдан Козачук. Він представив на фестивалі новорічну історію, в якій хотів показати чудеса, які трапляються із кожним напередодні свята та свою інтерпретацію Діда Мороза. Можливо, приближення новорічної ночі і допомогло здобути молодому чоловіку перемогу.

Богдан Козачук, переможець за версією народного журі:

- Цей фільм відображає, які чудеса трапляються у новорічну ніч. До того ж, багато дітей не вірять у Діда Мороза і я вирішив повернути назад дітям цього бородання.

Церемонія виявилася насичена виступами творчих колективів, урочистим нагородженням переможців, жартами шоумена Юрія Журавля та усілякими імпровізаціями від журі та переможців перших "Дверей".

Окрім того, усі бажаючі змогли переглянути кілька короткометражок та кінострічку Ігора Бутиріна "Берестечко". Його зйомки проходили цього літа. Фільм відтворює знамениту битву. Режисер приємно вражений талантами учасників. Він сподівається, що і в цьому сезоні відкриє для себе нові імена.

Ігор Бутирін, режисер:

- Тут варто дивитися ширше. Якщо хтось із цих людей проб’ється і стане режисером, то це вже чимале досягнення.

Олексій Губанов, автор та організатор заходу щиро сподівається, що і географія, і кількість учасників збільшиться. Для цього оргкомітет робить усе можливе, втім не відходить від традицій, лише виправляє попередні помилки.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

- Ми намагаємося закласти традицію. Буде дещо збільшено чисельність журі, можливо географія учасників. Хотілося б, щоб формат, який ми задали був пізнаваним.

Окрім відомих братів Капранових, Володимира Оселедчика, Володимира Петріва, Юрія Журавля та інших, до фестивалю долучитися планує Богдан Бенюк та ще кілька відомих осіб, з якими ведуться переговори. Офіційно фестиваль стартує від сьогодні. Усі бажаючі можуть надсилати свої сценарії, а 15 червня відбудеться фінал відеоробіт. А за півроку стануть відомі нові імена у просторі аматорського українського кіно.

Схожі статті