+380673870816 +380673870816

У Рівному скандальне будівництво на Київській, 67 визнали законним (ВІДЕО)

Поставили крапку. Так, мова йде про розгляд судового позову компанії «Апартамент-Буд» до обласного ДАБІ. Нагадаємо, що останні ще минулого року скасували забудовникам декларацію як про початок будівельних робіт, так і про здачу скандального обєкту за адресою Київська, 67. Тому компанія «Апартамент-Буд» і подала позов до суду, аби оскаржити дії ДАБІ.

Багатоквартирний будинок замість обіцяного торгово-офісного центру, недотримання містобудівних умов та обмежень, а відтак і невідповідність цільового призначення по документах. Саме ці причини і стали приводом для скасування декларації на початок будівельних робіт та здачу будинку в експлуатацію. Мова йде про висотку за адресою Київська, 67. Проте, будівельники відстоюють свою правоту в суді, подавши позов на контролюючий орган, що скасував їм дозвільні документи.

Лариса Татарчук, представник позивача:

- Вважаємо, що жодна із вказаних підстав не відповідає фактичним обставинам справи і не обґрунтована нормами чинного законодавства.

Нагадаємо, що спочатку на вулиці Київська, 67 мав зводитися нежитловий будинок, де б розміщувалися готельні номери та приміщення для комерційних структур. Саме для цієї забудови і видавалися декларація про початок робіт і відповідні містобудівні умови та обмеження. Та в процесі будівництво було переоформлено на іншу фірму, а саме «Апартамент-Буд», яка і вирішила зводити не комерційне приміщення, а багатоквартирний будинок, і назвала це реконструкцією незавершеного будівництва. Таким чином, представник позивача переконана, для продовження будівельних робіт не потрібно було повторно отримувати містобудівних умов та обмежень. Та представник місцевого управління містобудування і архітектури Юрій Павлов вважає, що незавершене будівництво і реконструкція - речі не сумісні.  

Юрій Павлов, представник управління містобудування і архітектури м.Рівне:

- Як вже говорив раніше. Реконструкція можлива лише при введені у експлуатацію. Як видно із матеріалів справи і було озвучено - будинок не вводився.

Разом з тим, представник позивача наголошує на тому, що їхнє будівництво, незалежно від того, чи комерція це, чи багатоквартирний будинок,  відноситься до земель житлової та громадської забудови, а тому тут відсутнє будь-яке порушення цільового призначення. Та, представник управління Держгеокадастру в Рівненській області Віктор Максимчук каже, позивачі намагаються підмінити одне поняття іншим.

Віктор Максимчук, представник управління Держгеокадастру в Рівненській області:

- Якщо співставити документацію землеустрою та інформацію Держземкадастру та фактичне використання, то у даному випадку ставиться питання, чи можливо використовувати дану земельну ділянку для житлового будівництва? Так от: землі житлового будівництва, в даному випадку багатоквартирне будівництво, - це підрозділи 02. 01 02.03 класифікації видів цільового призначення. Тобто, фактично, іде не співпадіння з цих даних, які є у документації землеустрою і в тому, що хотіли використовувати позивачі, для яких цілей.

Представники відповідача наголошують ще й на тому, що земельна ділянка, навколо якої і триває судова тяганина, знаходиться виключно у громадсько-діловій зоні, а тому там не можуть зводитися багатоквартирні будинки.

Олександр Воробюк, представник відповідача:

- В даному випадку, містобудівна документація на місцевому рівні. Тобто, це генеральний план міста Рівного визначає, що земельна ділянка, про яку йде мова, з відповідним кадастровим номером знаходиться у зоні «д2». І,  відповідно, цей лист, на який покладався позивач, чітко визначає, що може бути розміщено в цій зоні «д2». Як вбачається з аналізу даного листа про те, що у цій зоні може знаходитися житловий будинок - жодним чином не йдеться.

Заслухавши обидві сторони, суддя Рівненського окружного адміністративного суду Катерина Недашківська в результаті вирішила таки задовольнити позов підприємства «Апартамент-Буд» до обласного ДАБІ в повній мірі. З чого виходить, що будівництво на Київській, 67 вважається законним і за цією адресою продовжиться зведення не комерційного приміщення, а вже багатоквартирного будинку. 

Схожі статті