+380673870816 +380673870816

У Рівному розпочався Чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору

З 23 по 24 вересня 50 учасників з різних куточків України змагатимуться за звання чемпіонів з пауерліфтингу серед спортсменів із вадами зору. 

Серед учасників 18 спортсменів представляють Рівненщину, а це майже 40% від загальної кількості. Наш край вже увосьме проводить у себе подібні змагання. За словами начальника обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт" Віктора Кучера, це закономірно.

Віктор Кучер, начальник Рівненського обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт":

Рівненщина була у відродженні пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Саме на Рівненщині розробили програму. 50% спортсменів проживають на Рівненщині, які входять до складу збірної команди України.

Впродовж двох днів спортсмени змагатимуться виконуючи три вправи - жим, тяга та присідання. На кожну з них в учасника є три спроби. Окрім командного заліку, спортсмени позмагаються ще й в особистому.

Віктор Кучер, начальник Рівненського обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт":

наш центр "Інваспорт" увів традицію - загальна піднята вага до особистої ваги. Тобто абсолютні чемпіони серед жінок 1, 2 та 3 місце і серед чоловіків. Спортсменів нагородять медалями, кубками та дипломами.

Представниця Рівненщини Ольга Чайковська вже два роки займається пауерліфтингом. Пані Ольга розповіла, що на змаганнях завжди націлена лише на перемогу, про що й свідчать минулі здобутки.

Ольга Чайковська, учасниця змагань:

на чемпіонаті Світу в Туреччині я зайняла перше місце. Потім наступні були Всесвітні ігри сліпих, там теж перше місце. Я налаштована на перемогу.

Рівненщина вже давно славиться своїми спортсменами, які представляють нашу область та країну на різних змаганнях серед параолімпійських видів спорту. Є надія, що високий професіоналізм та правильний настрій принесуть нашим спортсменам нові медалі.


110923_Sport sferadesigner

Схожі статті