+380673870816 +380673870816

У Рівному розпочав свою роботу зимовий інститут Української Асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти 2012

У Рівному на базі Національного університету водного господарства та природокористування розпочав свою роботу зимовий інститут Української Асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти 2012. Впродовж тижня учасники із різних куточків держави слухатимуть лекції та братимуть участь в обговоренні теми "Корпоративної соціальної відповідальності бізнесу та освіти".

Соціальна відповідальність - це концепція, що заохочує компанії враховувати інтереси суспільства, беручи на себе відповідальність за вплив діяльності компанії на споживачів, працівників, громади та навколишнє середовище в усіх аспектах своєї діяльності. Із 2010 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України рекомендувало ввести цей академічний курс у навчальні плани підготовки фахівців.

На базі НУВГП такі заходи проходять вже не перший рік. Леонід Кожушко, завідувач кафедри менеджменту не приховує, що місце проведення зимового інституту обрано не випадково, адже у виші доволі сильний професорсько-викладацький склад. А такі заходи лише підвищують їх кваліфікацію.

Леонід Кожушко, завідувач кафедри менеджменту НУВГП:

- Сьогоднішній зимовий інститут буде сприяти підвищенню кваліфікації наших викладачів. Ми отримаємо сертифікати, послухаємо представників різних компаній. Вони нам розкажуть як у своїх компаніях практично займаються соціальною відповідальністю.

На зимовий інститут 2012 учасники з’їхалися з різних куточків України. Сергій Лукін прибув із Києва, там він викладає у Національній академії державного управління при Президентові України. Він розповів, що відвідує інститути Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти регулярно. З подібних тренінгів можна почерпнути чимало корисного для викладацької діяльності.

Сергій Лукін, учасник зимового інституту УАРМБО 2012:

- Тренінги, які проходять я відвідую регулярно. Адже змінюються програми, лектори, тренери. Цей тренінг обіцяє бути доволі цікавим, адже тут задіяні нові сторони бізнесу. У зв’язку із розвитком корпоративної соціальної відповідальності - це є доволі актуальним. Різні точки зору дають різні результати.

Зимовий інститут проходить за підтримки Мережі Глобального договору ООН України. Саме його представниця і відкрила своїм виступом на тему: "Загальна тематика корпоративної соціальної відповідальності" перший лекційний день. Вона розповіла, що в Україні це поняття хоча і розповсюджене, проте практичної реалізації набуває повільними темпами.

Анна Данилюк, координатор мережі Глобального договору представництва ООН в Україні:

- У кожній компанії по-різному. Не можна бути такими глибокими оптимістами і говорити, що українські компанії стали значно відповідальнішими. Є звісно поступ в реалізації подібних програм, але є ще чимало аспектів, які потрібно покращувати.

Під кінець тренінгу його учасники отримають сертифікати Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти і свідоцтва про підвищення кваліфікації за 72-годинною програмою. Окрім цього на усіх учасників чекають цікаві екскурсії та розважальні заходи.

Схожі статті