+380673870816 +380673870816

У Рівному розпочато підготовку до "Фотовернісажу на Покрову-2011"

Цими днями у Рівному відбувається відбір найкращих робіт, які увійдуть до шостого Міжнародного салону художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову-2011". Цьогоріч у ньому взяла участь рекордна кількість учасників для України. Команда журі переглянула понад чотири з половиною тисяч фото. 

Уже шостий рік поспіль Олександр Харват у свято Покрови Пресвятої Богородиці перетворює Рівне у міжнародний центр фотомистецтва. Втім уже зараз почалася кропітка робота над визначенням тих фотографів, які візьмуть участь у салоні цьогоріч. Наразі до нашого міста з’їхалися усі члени журі, дехто з них приїхав із Європи. Третій день вони обирають найцікавіші роботи та вже визначили шість секцій, на які поділять світлини.

Олександр Харват, голова журі:

робота важка і напружена. Адже ми маємо рекордну кількість учасників як для Рівного, так і для України. Це 57 країн, понад 4,5 тисячі фотографій. Бувають між журі і дискусії. Інколи сперечаємося. Комусь одна подобається фотографія, комусь інша, але ми дбаємо, щоб вийшов гарний салон, гарна виставка.

Окрім того, сьогодні відбулося нагородження минулорічного переможця фотовернісажу - Бернда Маі. Фотограф приїхав до нас із Німеччини, і вже зараз приєднався до комісії конкурсу. На його рахунку чимало нагород міжнародного рівня, тому достойні уваги роботи визначає неозброєним оком.

Бернд Маі, переможець "Фотовернісажу на Покрову -2010":

це не важко. Я щасливий бути тут з усіма. Я бачив дуже багато гарних фото і багато не зовсім хороших. Я думаю, це пов’язано з тим, що багато учасників – початківці у міжнародних конкурсах.

Бронзову статуетку, покриту позолотою фотограф незабаром забере із собою у Німеччину. А от хто стане володарем гран-прі цьогорічного салону судді ще не визначили.


110830_Xarvat sferadesigner

Схожі статті