+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов "Сезон класики"

"Сезони класики: зима-весна 2012" - мистецький проект, який існує понад 10 років. Саме він днями пройшов у міському Палаці дітей та молоді. Цьогоріч захід став загальноміським. Проте і на цьому організатори дійства зупинятися не збираються. 

Мистецький проект "Сезони класики" на базі міського Палацу дітей та молоді започаткували ще у 2000 році. Тоді базовим колективом став молодіжний камерний оркестр, який з часом отримав звання народного. Пройшли роки і свято класики розширило свої рамки, не обмежуючись виступами лише інструментальних колективів.

Володимир Пікуза, керівник музичної школи ПДМ:

- Поступово долучалися до цього і хореографічні колективи. До речі, наша школа народного танцю, сучасної хореографії. Пізніше почав вибудовуватися хоровий напрямок, от зокрема "Ave Maria". І вже сьогоднішній концерт, він більше хорового напрямку.

Зразковий камерний хор "Ave Maria" існує вже не одне десятиліття. Учасником "Сезонів класики" став чотири роки тому. А вже два роки поспіль камерний хор не лише бере участь у концерті, але є його організатором. Художній керівник "Ave Maria" пані Марія розповіла, що сьогодні мистецький проект став загальноміським, проте в найближчих планах вивести його на міжнародний рівень.

Марія Гончарова, художній керівник зразкового камерного хору "Ave Maria":

- Ми маємо ще один україно-французький міжнародний проект - симфонічний оркестр, який до нас приїде через місяць. Щодо даного проекту, то ми вже порадилися, що потрібно запрошувати хори хоч би з ближнього зарубіжжя та із інших областей, тобто щоб формат трошечки змінився.

За 12 років існування проект "Сезони класики" став напрочуд популярним у відповідних колах. Його організаторів тішить те, що з роками все більше молоді цікавиться класикою. А це, відповідно, дає можливість пророкувати йому довгі роки життя.

Схожі статті